088 611 9966

Idris behandelt kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en grote problemen. Denk aan ruzie thuis, problemen op school of werk, agressie of verslaving. Samen pakken we de problemen aan. Dat doen we in heel Noord-Brabant. Wij zien altijd kansen, voor iedereen. Want iedereen is. Als het nodig is bieden we jou begeleiding en behandeling in een centrum voor specialistische zorg. We kijken samen naar wat jij wilt. We betrekken je bij de keuze van de behandeling en houden je goed op de hoogte. Jij en jouw omgeving weten heel goed wat het beste voor jou is. Dat is goede zorg volgens Idris.

Persoonlijk plan

De zorg die wij samen afspreken schrijven we in jouw persoonlijk plan. De doelen die jij jezelf stelt evalueer je met jouw begeleider. Waar nodig pas je samen met jouw begeleider het plan aan.

Ben Ik Tevreden?

Goede zorg gaat niet alleen om de ondersteuning of de begeleiding die jij krijgt. Idris vindt ontspanning en jouw veiligheid net zo belangrijk. Jij moet jezelf veilig voelen. En lekker in je vel zitten. Dan is Idris op de goede weg. Tijdens de evaluatie maakt jouw begeleider of behandelaar gebruik van de C toets. Dat is een goede manier om te weten te komen waar de zorg nog beter kan. Zo houden we de kwaliteit van onze zorg hoog. Idris vindt jouw mening belangrijk. We ondersteunen jou om zoveel mogelijk mee te doen in de samenleving. Als jij vindt dat je genoeg mee kunt beslissen en voldoende keuzes hebt, dan is Idris pas tevreden.

rapoortcijferIdris

Je kunt de uitslagen van de C-toets ook bekijken als pdf.

Meedenken en meebeslissen = medezeggenschap

Als je boven de achttien bent heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een cliëntenraad. Een cliëntenraad bestaat uit cliënten en familieleden en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Amarant over zaken die belangrijk zijn voor de hele organisatie. Als je lid wilt worden van de raad dan doe je mee aan de verkiezingen. Krijg je genoeg stemmen kun jij ook meebeslissen. In een cliëntenraad bespreek je geen persoonlijke zorgzaken. Dat doe je met jouw persoonlijk begeleider, de manager of de behandelaar.

Samenwerking

Idris werkt nauw samen met gemeenten, zorgaanbieders, overheidsinstanties, politie en hogescholen, universiteiten en brancheorganisaties. We helpen elkaar om goede keuzes te maken in de zorgverlening.

Niet tevreden?

Onze medewerkers willen graag dat je tevreden bent over de zorg en begeleiding. Toch lukt dat niet altijd. Soms ben je het ergens niet mee eens. Je bent bijvoorbeeld ontevreden hoe er met je gepraat wordt. Over hoe medewerkers met je omgaan. Of over hoe dingen gaan. We horen dat graag zo snel mogelijk. Praat met je begeleider over wat je dwars zit. Dat kan helpen.