088 611 9966

Open en besloten behandelgroepen 18- in het kort

  • Bij Idris kun je terecht als het thuis niet meer gaat
  • De begeleiders bieden veel rust , structuur en duidelijkheid
  • Ook op een behandelgroep ga je gewoon naar school of je werk
  • Voor iedereen maken we een persoonlijk behandelplan
  • Behandeling krijg je individueel of in groepsverband  

Voor wie?

  • Kinderen en Jongeren  met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen die niet meer thuis kunnen wonen.
  • De ouders en het netwerk betrekken we bij de behandeling.

 

'Thuis ging het niet meer'

Soms is de situatie zo moeilijk, dat een kind niet meer thuis kan wonen. Voor deze kinderen biedt Idris open en beschermde behandelgroepen. Het verschil tussen de twee is dat er binnen een beschermde groep strengere regels gelden dan binnen een open groep. Je kunt er bijvoorbeeld niet zomaar naar buiten. Daar moet je eerst toestemming voor hebben.

'Bij Idris weet ik waar ik aan toe ben'

Binnen een behandelgroep bieden de begeleiders  veel rust en structuur. Er is een vast dagprogramma zodat een kind altijd weet waar hij of zij aan toe is. Zo gelden er bijvoorbeeld vaste afspraken op het gebied van opstaan, eten, school, werk en vrije tijd. Dat is duidelijk voor iedereen.

'Ik leer omgaan met mijn emoties'

Wanneer een kind bij ons op de groep komt, stellen we eerst een behandelplan op. Dat gebeurt altijd in overleg  met de ouders (of wettelijk vertegenwoordigers). Is het kind oud genoeg? Dan mag hij of zij ook meepraten over het behandelplan. Samen kijken we wat een kind nodig heeft om verder te komen. Bijvoorbeeld leren omgaan met emoties. Of beter leren omgaan met volwassenen of leeftijdsgenoten.

'Straks mag ik weer naar huis'

Kinderen en jeugdigen verblijven meestal voor ongeveer 2 jaar binnen een behandelgroep. Stap voor stap werken we samen met het kind en de ouders aan de problemen. Gaat het weer beter? Dan bouwen we de behandeling weer af. Het kind of de jeugdige gaat dan bijvoorbeeld naar een open behandelgroep, een Trainingshuis of weer naar huis.

« Terug naar het totale Behandelaanbod