088 611 9966

Superblij zijn ze, de kinderen die (tijdelijk) verblijven op de locatie Leuvenaarstraat in Breda. Het vernieuwde speelterrein op de binnenplaats is feestelijk geopend. De kinderen hielpen zelf mee bij de inrichting. Decatlon doneerde sportsokken en blijft betrokken als sponsor. Projectleider Lenneke Plompen: “De kinderen spelen weer buiten!”

Een jaar geleden was het binnenterrein nog een kale vlakte, met welgeteld één veel te groot goal. “Het terrein voldeed niet meer aan de eisen”, vertelt Lenneke Plompen. “Er was weinig te beleven voor de kinderen en daarom bleven ze liever binnen.”

Leuk en veilig buiten spelen

Daar moest verandering in komen. Vanuit het project ‘Verrijkt Bestaan’ pakte Lenneke de herinrichting op, samen met de kinderen. “Ieder kind heeft recht op een fijne en gelukkige jeugd. Met verrijkt bestaan willen we kinderen die hier (tijdelijk)wonen, een zo prettig mogelijke leefomgeving bieden. Daarbij hoort natuurlijk ook leuk en veilig buitenspelen.”

Groene beplanting

De kinderen hielpen zelf mee met de inrichting. “De speeltoestellen mochten ze zelf uitkiezen. Ook wilden ze graag zebrapaadjes over de skatebaan, die zijn er gekomen. Voor het speelgoed benaderden we Decatlon. Zij zijn enthousiast over ons initiatief en denken graag met ons mee hoe ze een bijdrage kunnen leveren. Daarnaast zijn er ook gezellige zitjes en groene beplanting bijgekomen. Zo is het een fijne plek voor iedereen!”, aldus Lenneke.

Blije gezichten

Op 27 september werd het plein feestelijk geopend. Een stralende zonnige dag met muziek, dans en veel blije gezichten. Er waren allerlei activiteiten voor de kinderen en hun ouders zoals een luchtkussen, een mini-bootcamp en voetballen. Lenneke Plompen is ‘keiblij’ met het eindresultaat: “Ons doel is bereikt: de kinderen spelen weer buiten.”